De profetiën van Jeremia
vertaling van Jeremia en Klaagliederen met aantekeningen - Keil, C.F. en Van Lennep, M.J.

OmschrijvingVertaling van de bijbelboeken Jeremia en Klaagliederen door C.F. Keil en voorzien van vele aantekeningen. Naar het Nederlands vertaald en samengevat door M.J. van Lennep.

Dit commentaar op De profetiën van Jeremia is gebaseerd op het oorspronkelijk Duitse commentaar van Keil, waarbij vertaler en samensteller M.J. van Lennep, in het commentaar belangrijkste punten samenvat en daarmee dit commentaar voor een breder publiek toegankelijk maakt.

Carl Friedrich Keil (1807-1888) was een beroemd Duits theoloog. Samen met Franz Delitzsch schreef Carl Keil een uitgebreid commentaar op het oude testament, dat nog steeds gebruikt wordt. De bijdrage van Keil aan dit commentaar betreft Genesis t/m Esther en Jeremia t/m Maleachi.

M.J. van Lennep (1830 - 1913) was werkzaam als jurist en een ruime tijd lid van de Provinciale Staten. Daarnaast schreef hij tal van belangrijke bijbelse werken en studies.

De vertaling van de teksten van Jeremia en Klaagliederen zijn beschikbaar als bijbel-module in "Jeremia_Keil"
De aantekeningen zijn beschikbaar als commentaar-module in "Jeremia_Keil_aant"

Deze module staat standaard op de Online Bijbel DVD (vanaf editie 14-08) - Bruikbaar als add-on module bij een oudere Online Bijbel DVD of het Online Bijbel Basispakket - Voor installatie en gebruik is geen licentiecode nodig.

Details

id:
Jeremia_Keil
Soort:
Commentaar
Taal:
Nederlands
Auteur:
Keil, C.F. en Van Lennep, M.J. 
Licentiecode nodig:
Nee
Uitgever:
Importantia Publishing

Online Bijbel beveelt het volgende aan

Tekst voor Tekst Commentaar
De Heilige Schrift kort verklaard en helder toegelicht
Graaf; Oeveren; Vlaardingerbroek; Noordegraaf; e.a.
Focus - Breintrainer bij de Bijbel
Vragen bij ieder hoofdstuk in de Bijbel
Heinen, Johan